Arrangement Musikk

Bertine Zetlitz og Unni Wilhelmsen, akustisk helaften på Låven

17. mars 2016

Fredag 27. mai inviterer vi til to konserter med to av Norges flotteste og kjæreste artister.

Billetter blir lagt ut i begynnelsen av april. Mer info følger. Følg med på Facebook og her.

Unni Wilhelmsen er en av vår tids viktigste låtskrivere, og en fantstisk sanger. Da Wilhelmsen slo gjennom i 1996 med debutalbumet «To Whom It May Concern»(Polygram) ble hun en viktig formidler av en sjanger som tidligere hadde vært nærmest urørt i platesammenheng i Norge, en sjanger som i dag har fått bredt feste i norsk populærmusikk. Låta «Won’t go near you again» fra debutalbumet, et album som også gav henne Spelemannspris for åretsalbum og årets kvinnelige artist, fikk en ny oppsving i 2006, da den igjen dukket opp på topp-plasseringer påVG-lista. Kanskje vi igjen kan forvente det samme iår, for ikke bare feirer låta, og plata 20-årsjubileum, menUnni Wilhelmes er en av deltakerne i årets sesong av «Hver gang vi møtes»på TV2. Siden høsten 2013 harUnni Wilhelmsen vært fast medlem avDi Derre.

Unni Wilhelmsen reiser konstant rundt på oppdagelsesferd i Norge med gitarene og de selvskrevne låtene ogspiller for folk. Hun spiller på bitte små, norskdsignede gitarer med forsterker, på akustiske gitarer, påsølvskimrende elgitarer edvreng og ekko, eller på piano. Konsertpublikummet er de første som får høre ferske låter eller coverversjoner av sanger Unni har hengt seg opp i.

Bertine Zetlitz: Dette konseptet viser en ny og mer sårbar side av Bertine Zetlitz’s elektroniske pop låter. Med kun akustiske elementer- piano og gitar- gir Bertine hits som «Girl like you» og «Fake your Beauty» helt nye og mer sparsommelige uttrykk, og viser låtene slik de opprinnelig var, før programmering og beats.

«Dette har jeg alltid hatt lyst til å gjøre», sier Bertine, men har kanskje ikke turt før nå. Med det (kritikerroste) norskspråklige albumet «Tikamp», forsto jeg at publikummet mitt, som jeg, har modnet og er mottagelig for et mer lavmælt uttrykk. «Jeg føler jeg får bedre tid til å fortelle om hver enkelt låt når tempoet skrus litt ned og faktisk formidle teksten. Dette gleder jeg meg til!»

I løpet av det ca 75 min lange settet er Bertine både innom gamle og nye låter, på norsk og engelsk.

Du vil kanskje også like